Discografie

Welkom  -  Jean-Claude Vanden Eynden  -  Véronique Bogaerts  -  Media

Actualiteit  -  Discografie  -  Pers  -  Getuigenissen  -  Links  -  Contact - Cmep.be

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hector Berlioz - Franz Liszt : Harold en Italie - Romance Oubliée


Het was op vraag van Niccolo Paganini dat Hector Berlioz in 1834 met de compositie van «Harold en Italie» begon. het werd een vierdelige symfonie, geïnspireerd op Lord Byron’s dichtbundel «Childe Harold Pelgrimage» waar de altviool het hoofdpersonage Harold verpersoonlijkt.


De «Romance Oubliée» werd het logisch gevolg van het werk dat Liszt deed op «Harold en Italie». Geïnspireerd door de atmosfeer van de «Marche au Pélerins» schreef Lizst zijn enige originele partituur voor altviool en piano.


Link naar het album : UT3-Records

Johannes Brahms, Sonatas for violon and piano


Als passionele liefdesbrieven raken de vioolsonates van Brahms ons hart aan. De intieme dialoog tussen viool en piano evoqueert de verschillende fases van een liefdesverhouding: passie, tederheid, warmte, verwachting, de vreugde van het weerzien, melancholie...


Link naar het album : UT3-Records

Maurice Ravel, Complete Piano Works (2CD)


«Sinds lange tijd bestaat er een grote verbintenis tussen pianist Jean-Claude Vanden Eynden en de componist Maurice Ravel.


Al van de eerste jaren als pianist voelde Jean-Claude een grote aantrekkingskracht voor de impressionisten, meer bepaald voor Ravel, wiens muziek gekarakteriseerd wordt door kleuren en bepaalde vormen van beeldende kunst.»


Link naar het album : UT3-Records