Véronique Bogaerts

Violiste

Welkom  -  Jean-Claude Vanden Eynden  -  Véronique Bogaerts  -  Media

Actualiteit  -  Discografie  -  Pers  -  Getuigenissen  -  Links  -  Contact - Cmep.be

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Laureaat van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België in 1980, Véronique Bogaerts bouwde een opmerkelijke carrière op als solist en concertist, zowel in België als in het buitenland.

Tal van internationale wedstrijden en tournees in heel Europa, het Verre Oosten en Amerika vulden de loopbaan van deze violiste.


Ze leidt een bijzonder druk leven, want ze is ook docente aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en het Centrum Eduardo Del Pueyo.

Bij elk optreden begroet de pers de rijkdom aan mooie klanken, haar elegante virtuositeit, haar authentieke gevoeligheid in de traditie van de prestigieuze Belgische vioolschool: de artieste werd immers volledig opgeleid door Carlo Van Neste.


Ze is een perfecte kamermuziekspecialiste en speelt zowel duo’s met viool en piano als trio’s of kwintetten met snaarinstrumenten of klavier (ensemble César Franck). Haar zeer uitgebreide repertorium bevat eveneens tal van concerto’s uit alle tijdperken, die ze uitvoert met gereputeerde orkestleiders.


In 1996 richt ze met Patricia Raes de «Concerts de musique de chambre de l’Orangerie» op het Domein van het Kasteel van Seneffe.

Ze maakte deel uit van heel wat jury’s bij internationale concerten, waaronder de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth in 1997 en 2001. Ze was ook nog Buitengewoon Docent aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.


Veronique Bogaerts bespeelt een viool van Jean-Baptiste Roggerius uit 1699, een vioolbouwer en tijdgenoot van Stradivarius en een leerling van Amati.